Translate site

Arbetsmarknad

Lindesbergs kommun ligger mitt i Bergslagen. Här finns en lång tradition av entreprenörskap och nytänkande från de forna bergsmännen kvar i trakten, vilket säkert har bidragit till att småföretagandet än idag spelar en viktig roll i kommunen.

Stora arbetsgivare inom den privata sektorn är: Meritorlänk till annan webbplats, BillerudKorsnäs Frövilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Korsnäs Rockhammar AB, Nammo LIAB ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, PorPac ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Linde Maskiner ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inom den offentliga sektorn är både Lindesbergs kommun och Lindesbergs lasarettlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster viktiga arbetsplatser med många anställda.

Mer information om näringslivet hittar du här

För dig som idag saknar sysselsättning vänder du dig främst till Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inom Lindesbergs kommun finns en enhet som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, Arbetsmarknadsenheten Masugnen (AME). Det är kommunens resurs för att hjälpa människor utan sysselsättning vidare mot studier och arbete.

Mer information om AME

Uppdaterad: 2018-04-25 

Kontakt

Emil Chandorkar
Enhetschef AME
0581-816 50